Muutamia mukaan tulevia taiteilijoita:

J. K. Ihalainen (s. 6. tammikuuta 1957 Tampere) on suomalainen kirjailija, kirjanpainaja, kääntäjä ja kustantaja. Ihalainen on julkaissut vuodesta 1978 lähtien 34 runokokoelmaa suomeksi, englanniksi ja tanskaksi. J. K. Ihalainen pitää Palladium Kirjat -nimistä kirjankustantamoa, jonka puitteissa hän tekee kirjansa alusta loppuun asti itse: kirjoittaa tai kääntää ne, toimii niiden kustantajana, painaa ne Siuronkoskella sijaitsevassa kirjapainossaan sekä hoitaa niiden myynnin. Ihalaisen teosten kuvittajina on toiminut nimekkäitä taiteilijoita, muun muassa William S. Burroughs, Outi Heiskanen ja Marita Liulia. J. K. Ihalainen sai Nuoren Voiman Liiton palkinnon vuonna 1995 ja Pirkanmaan taidepalkinnon vuonna 1998. Ihalainen on toiminut vuodesta 2003 lähtien Tampereella järjestettävän Annikin Runofestivaalin taiteellisena johtajana. Ihalaisen viimeisin runokokoelma on vuonna 2007 ilmestynyt Takaperinlukua. J.K Ihalainen vieraili suomalaisen rap-artisti Asan levyllä Loppuasukas vuonna 2008, jossa hän esittää kappaleen "Alkuasukas" lyriikan. Ihalainen toimii myös runo-performancen parissa. Jättömaalla hän tulkitsee runojaan.


Ville Leinonen (s. 14. lokakuuta 1975 Savonlinna) on laulaja-lauluntekijä. Hän kuuluu suomalaisen populaarimusiikin eturintamaan ja on julkaissut lukuisia albumeja sekä Valumo-yhtyeensä kanssa että soolo-artistina. Tämän lisäksi Leinonen on soittanut useiden muiden artistien kanssa useissa eri kokoonpanoissa mm. Risto-yhtyeessä. Leinonen julkaisee uuden sooloalbuminsa Majakanvartijan uni helmikuussa 2010. Jättömaalla Leinonen tulkitsee omaa tuotantoaan.


Katja Maarit Tukiainen (s. 1969 Pori) on Helsingissä asuva ja työskentelevä taidemaalari ja sarjakuvataiteilija. Katja Tukiainen on käynyt koulunsa Kuusankoskella ja muuttanut vuonna 1990 Helsinkiin opiskelemaan Taideteollisessa korkeakoulussa. Hän opiskeli myös maalausta Venetsian taideakatemiassa 1994-1995. Vuonna 1996 hän valmistui Taiteen maisteriksi Taideteollisesta korkeakoulusta. Vuonna 2007 Tukiainen valmistui Kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta maalaustaiteen osastolta. Puupäähattu-palkinnon Tukiainen sai vuonna 2003. Muotoilun valtionpalkinnon Tukiainen sai vuonna 2007 ensimmäisenä sarjakuvataiteilijana. Jättömaalle Tukiainen suunnittelee toteuttavansa kalliomaalauksia.


Yrjänä Sauros on helsinkiläinen performanssitaiteilija, muusikko, kirjailija ja näyttelijä. Sauroksen esitykset koostuvat usein runonlausunnasta, erikoisista tarinoista ja monien instrumenttien kuten huuliharpun, kitaran ja saurofonin, joka on Sauroksen itse kehittämä jousisoitin, soitosta. Tällä kertaa Sauros esiintyy yhdessä La Sega del Canto -orkesterin kanssa.


Esa Antero Kotilainen (s. 4. huhtikuuta 1946 Kuusankoski) on suomalainen kosketinsoittaja ja säveltäjä. Kotilainen on suomalaisen elektronisen musiikin pioneereja mutta hallitsee yhtä lailla myös perinteisemmän soinnin. Hän on esiintynyt ja soittanut koko ikänsä suomalaisen musiikkielämän ytimessä useammankin rock-bändin ja artistin riveissä (esim. Wigwam) mutta yhtä lailla Suomen Kansallisoopperassa ja Savonlinnan Oopperajuhlilla. Lillehammerin talviolympialaisten avajaisissa vuonna 1994 hän esiintyi yhdessä Nils-Aslak Valkeapään ja Paroni Paakkunaisen kanssa. Festivaaleilla Kotilainen esittää omaa musiikkiaan.


Petri Kuljuntausta (s. 1961) on suomalainen säveltäjä, muusikko ja äänitaiteilija, jonka musiikkia on julkaistu Suomen ohella muun muassa Australiassa, Englannissa ja Yhdysvalloissa. Hän on kirjoittanut myös kolme kirjaa elektronisesta musiikista ja äänitaiteesta, kuten On-Off, joka on ensimmäinen kokonaisesitys suomalaisen elektronisen musiikin ilmiöistä ja kehittymisestä. Petri Kuljuntaustalle myönnettiin taiteen valtionpalkinto vuonna 2005. Kuljuntausta käyttää teoksissaan sekä sähköisiä instrumentteja että luonnon ja urbaanin ympäristön ääniä. Hänen teoksiaan on julkaistu myös osana kokeellisia elokuvia tai yhteistyössä kuvataiteilijoiden ja tanssijoiden. Kuljuntausta toimii myös organisaattorina muun muassa Äänen Lumo -yhteisössä. Tällä kertaa taiteilija Kuljuntausta uppoaa improvisaation maailmaan.


Aleksi Perälä on yksi tunnetuimpia elektronisen musiikin tekijöitä Euroopassa ja ainoa suomalainen joka levyttää alan tunnetuimmalle levymerkille, Rephlex Recordsille. Festivaaleilla Perälä esiintyy VJ/DJ-klubilla muiden elektroveivaajien kanssa.


Jaakko Laitinen ja Väärä Raha on romaniperinteestä musiikkinsa ammentava 5-henkinen kokoonpano, joka esittää sekä perinteisiä että itse tekemiään sävellyksiä akustisin instrumentein. Väärä Raha yhdistää sekä Balkanin että pohjoisen alakulon, mutta myös riehakkuuden, omaksi tyylilajikseen. Tällä kertaa orkesteri esiintyy jälleen omana ihanana itsenään.


Kärtsy Hatakka (oik. Kari Arvo Ilari Hatakka, s. 17. joulukuuta 1967) on suomalainen muusikko. Vuonna 1986 hän perusti Waltari-yhtyeen, jonka laulajana ja säveltäjänä hänet tunnetaan. Hän on myös säveltänyt musiikkia Max Payne -peleihin. Festivaaleilla Kärtsy esittää soolo-materiaaliaan.


Maanalainen Flanelli on vuosina 1980-1986 toiminut legendaarinen Kouvolalainen kulttiyhtye. Festivaalilla nämä Underground-rokin ja Dada Punkin sanansaattajat tekevät ensimmäisen keikkansa 25 vuoteen!


Random Doctors (VJFinland)on esiintyvä videotaide-ja VJ (video jockey) ryhmä, joka on vuodesta 2004 toteuttanut erilaisia videoprojisointeja ja visualisointeja musiikki- ja taidetapahtumiin. Random Doctors luo musiikkiin ja rytmiin tiivisti sidoksissa olevia kerronnallisia visuaalisia kokonaisuuksia. Videoprojisoinnit ovat hetkellisiä teoksia, joilla kuvitetaan musiikkia ja yleisön tajuntaa kommentoiden vallitsevaa ympäristöä ja yhteiskuntaa. Esityksissään Random Doctors pysyy uskollisena tavoitteelleen, etsien maagista hetkeä jolloin musiikki, videot ja yleisö kohtaavat ja muuttuvat yhdeksi. Yhdessä videotaideryhmä Xploitec:in kanssa he perustivat vuonna 2007 avoimen VJFinland-yhteisön, jonka tarkoituksena on tuoda visuaalisen alan ja videotaiteen tekijöitä yhteen ja samalla edistää VJ-kulttuuria Suomessa.