Esiintyjät 2022 K - O

» A-E » F-J » K-O » P-T » U-Ö


KALEVI SUOPURSU KARAOKE SHOW

"Yksin yksiössä", "Mies Saabissa itkee" ja "Pasianssimies" - Kalevi Suopursu karaoke show vie katsojat suomalaisten kuppiloiden sielunmaisemaan!

Youtube

Katja Tukiainen

Katja Tukiainen on helsinkiläinen taidemaalari, sarjakuvataiteilija. Sarjakuvien tekemisen ja maalaamisen lisäksi hän on kuvittanut lastenkirjoja, tehnyt videotaidetta ja opettanut sarjakuvaa.

Tukiainen sai vuonna 2003 Suomen Sarjakuvaseuran Puupäähattu-palkinnon ja vuonna 2007 Muotoilun valtionpalkinnon ensimmäisenä sarjakuvataiteilijana. Hänen sarjakuviaan julkaistaan monessa Euroopan maassa.

Katja Tukiainen Wikipedia

Katriina K.

Esitystaiteilija ja toimittaja Katriina K. tutkii taiteessaan muun muassa kommunikaation katkoksia ja kohtaamisia. Hän hyödyntää usein omaelämäkerrallista materiaalia esityksissään, joita leimaa huumori, improvisaatio ja yleisön lempeä osallistaminen.

Facebook-video
Keränen

Helsinkiläinen Keränen soittaa kupruilevan värikästä ja sähköisen liukasta melumusiikkia. Toistakymmentä vuotta sitten noise-touhuilunsa aloittanut Keränen esiintyy soolona, minkä lisäksi hän on mukana yhtyeissä Paal Nilssen-Love Large Unit, Testicle Hazard, The Truckfuckers, Gentle Evil ja Köttskogen sekä improvisoi satunnaisemmissa ad hoc -kokoonpanoissa. Viime vuodet hän on ollut ahkerasti keikkailevan Large Unitin mölymiehenä, ja sooloaktiviteetit ovat olleet enemmän sivuosassa.

Souncloud

Kikka Rytkönen

Kikka Rytkönen kasvoi läpi 70-luvun hippinä ja aktivistina. Laululiikkeen koulima, post-punk naisbändi Edith Biafran perustaja, rumpali ja biisintekijä jatkaa yksinlaulajana ja esiintyjänä. Kikan tekemän ympäristö-, valo- ja videotaiteen keskeisenä materiaalina ovat kotitalous- ja kierrätysmuovit. Hänen åerformansseihin liittyvät usein musiikki, rytmi, sukupuoli, henkilö- ja ajankohtaispoliittiset teemat ja kontekstit.

https://kuvataiteilijamatrikkeli.fi/taiteilija/kikka-rytkonen


Koirien Karjala

Koirien Karjala on koko perheen hauska, koskettava ja osallistava musiikkinäytelmä. Esityksessä koetaan 11 000 vuotta koirien ja ihmisten yhteiseloa ja ystävyyttä Suomessa ja Karjalassa.

Teos ammentaa voimaa Kalevalasta ja Kantelettaresta sekä kansanmusiikista. Kanteletaiteilija Minna Raskinen vastaa näytelmän sävellyksestä, musiikista ja ihmisroolista. Teoksen kirjoittaja Petri Pietiläinen haukkuu koirana. Näytelmä pohjaa Pietiläisen kirjoittamaan teokseen Koirien Suomi – Kansanperinnettä ja historiaa (SKS, 2014).

Kinnunen vs Kinnunen

Kinnunen vs Kinnunen on kahden sukupolven välinen runobattle, jossa isä kohtaa tyttären. Kumpi suolaa kumman vai onko rinnakkaiselo mahdollista? Luvassa on revittelyä, hauskanpitoa ja kevyttä roustaamista. Venla Kinnunen (s. 1997) on uuden polven lavarunoilija ja teatterintekijä. Hän tutkii taiteessaan muun muassa sukupuolta, aktivismia, eläimen ja luonnon toimijuutta. Kinnunen on esiintynyt useissa lavarunotapahtumissa Turussa ja Helsingissä.

Tapani Kinnunen (s. 1962) on pitkän linjan lavarunoilija. Hän on julkaissut toistakymmentä runoteosta ja kuusi romaania. Hänen runojaan on julkaistu Suomen lisäksi Englannissa, Unkarissa ja Virossa. Kinnunen on palkittu mm. Vuoden Kiilalla.

Kotilainen & Hot Heros

Hakeudun aina uudenlaisiin soundeihin”, tiivistää taiteensa ydinajatuksen kosketinsoittaja Esa Kotilainen Soundi-lehden tuoreessa haastattelussa. Hot Heros -trion laaja-alaisuus, freejazzista räppiin ja kaikkea siltä väliltä, sopii tähän filosofiaan saumattomasti. Yhteistyö sai alkunsa Porissa vuonna 2022 Validi Karkia -konserttisarjassa ja saa nyt jatkoa Jättömaa-festivaaleilla. Luvassa Kotilaisen persoonallisia sävellyksiä ja tutkimusmatkoja uniikkeihin äänimaisemiin.

Esa Kotilainen - kosketinsoittimet Hot Heros: Sami Sippola - saksofoni Matti Salo - basso Janne Tuomi - rummut

Kultaranta

Underground-iskelmän uusi aalto on rantautunut. Kultaranta kietoo pop-sävelensä menneiden vuosikymmenten kitaraiskelmään ja ikuisten aurinkopäivien tunnelmaan. Kultaranta haluaa saada sinut pysähtymään kaiken modernin hektisyyden keskellä - edes ohikiitäväksi hetkeksi.

Kultarannan debyyttialbumi, Tuntematon Suuruus, tuli julki joulukuussa 2021 ja nyt.. hän on täällä tänään.

Youtube

Kummipojat

Kvintetti, joka kykyjensä taikka egonsa sijaan esittelee omat haavansa ja unelmansa.

Spotify

KYLMÄ HIKI

Kouvolan jämäjengin punk ja rock -vaikutteista pörinää. Omakustanne LP ilmestyy kesällä 2022.

Youtube

Lokit

Jos Beach Boys olisi aurinkoisten surffirantojen sijaan viettänyt aikaansa 90-luvun lama-Suomessa Mustalammen rannalla laskuhumalassa ja lenkkarit märkänä kuunnellen kasettimankasta Kasevaa ja Sonic Youthia, se olisi luultavasti kuulostanut Lokeilta.

Youtube

Los Jacopablos

Los Jacopablos, Kaipiainen / Kouvola

"Jakopaavot" on perustettu vuonna 1988 ja soittaa suomenkielistä poprokkia .

Pitkäsoitot:
Siihen aikaan näillä mailla 1991
Onnentutkalla 1993
Kolmas vene vasemmalta 1999
Nolla kelviniä 2010

Youtube

Bändi on tehnyt elokuvamusiikkia Sippolan kulmilla kuvattuun leffaan:
The Beautiful Road to Albinbam (2010)
Youtube

Pekka Töyry laulu, kitara
Petteri Tynys rummut
Jani Partonen kitara
Tuomo Wallen basso

Luontosalaseura

Psst! Ootko kuullut, että Luontosalaseura kokoontuu tänään? Siellä oli jotain tanssia tai performanssia ja aiheena tais olla luontoyhteys. Tuutko mukaan?

Työryhmä: Oona Leinonen, Anna Pesonen ja Tuuti Touhunen.

Youtube

Lätsä

Lätsä on lahjakas uuden polven lauluntekijä, jota on verrattu vanhoihin suomi-rockin mestareihin kuten Dave Lindholmiin ja J. Karjalaiseen. Vahvat sanoitukset, rosoinen ja tunnistettava soundi, sekä vilpitön ote tavoittavat jotain ajatonta.Maa ilmasta

Maa ilmasta soittaa kitaravetoista instrumentaalirockia suurella sydämellä. Musiikissa kontrastia luovat seesteiset tunnelmoinnit sekä äänekäs rock-ilmaisu. 2021 julkaistu debyyttialbumi ISO YÖ (Luova Records) on kerännyt paljon positiivista kuhinaa ympärilleen. Bändi tunnetaan energisistä keikoistaan!

Instagram

Spotify

Maanalainen Flanelli

Alati aidon ja synteettisen, konsonanssin ja dissonanssin, harmonian ja disharmonian kaltevilla lattioilla tanssahteleva dynaaminen duo Kouvolasta.

Youtube

Spotify

Matti Hagelberg

Matti Eugen Hagelberg on suomalainen sarjakuvataiteilija, graafinen suunnittelija ja opettaja. Hagelberg on saanut Puupäähattu-palkinnon vuonna 1997. Koulutukseltaan Hagelberg on taiteen maisteri. Hän on ainoa tunnettu suomalainen raapekartonkitekniikan käyttäjä.

Hagelbergin sarjakuvat ovat humoristisia ja rönsyileviä. Hän yhdistää mytologisia, populaarikulttuurisia, fantastisia ja omaelämäkerrallisia aineksia.

Matti Hagelberg Wikipedia

Metsäkirkko

Jesse Niemen ja Pyry Ojalan muodostama kokoonpano tutkii äänien kautta luontosuhdetta, myyttejä ja ihmisen sisäisiä maailmoja. Duon ilmaisu on kotikutoista ja vaistonvaraista sekä nauhoitteilla että keikkatilanteissa. Live-esiintymisissään Metsäkirkolla on ajoittain performanssitaidetta muistuttavaa otetta. Jokainen esitys on ainutlaatuinen ja tapahtuu hetkessä, osin spontaanisti.

Mikko Haiko

Lemiläinen valokuvataiteilija Mikko Haiko käsittelee tuotannossaan maaseutua tiuhaan. Voi jopa sanoa, että Haikon taiteen temaattisena selkärankana on maaseutu ja elämä maaseudulla.

https://mikkohaiko.com

Mimosa Pale

Mimosa Pale on kuvanveistäjä ja performanssitaiteilija. Liike ja muutos ovat ydin hänen työssään. Mimosa tekee interventioita julkiseen tilaan, soittaa sahaa ”friikkiesityksissä” ja näkee yhteistyön tärkeänä taiteen tekemisessä.

https://mimosapale.com
Mogao

Mogao on Zen-buddhalaisuudesta ideansa ammentava harsh noise entiteetti, jonka äänipaletti on vaihdellut eri albumeilla noisesta dronempaan ilmaisuun. Täyteläistä melua tyhjille mielille!

https://satatuhatta.bandcamp.com/album/finger-pointing-to-the-moon

Moppipojat 95

Moppipojat 95 on kouvolalainen vuonna 2019 perustettu kahden miehen ukulelepunkbändi. Sama yhtye toimi aiemmin nimellä Ville Kauniston Tyttöystävä. Julkaisuja on tähän mennessä yksi: vuoden 2020 Lisää mummoja teille -EP. Kakkoslevy on paraikaa työn alla ja julkaistaneen kuluvan vuoden aikana.

Spotify

MUSTAT KALSARIT

Mustat kalsarit on kymmenisen vuotta sitten perustettu helsinkiläinen rokkibändi, jonka toiminnan peruspalikat ovat tasapainottelu vapauden ja rakenteiden välillä, rakkaus omaehtoiseen musiikin tekemiseen ja seikkailunhalu. Uusi pitkäsoitto Yö sisältää kollaakestäämäisen tarttuvia pop-kappaleita, rämistelyä, vapaamuotoista mekastusta ja sekä trumpetti- että huilumelodian. Sitä ennen yhtye on tehnyt yhden LP-levyn, yhden kasettialbumin, kaksi 7″ EP:tä ja pari splittikasettia.

Youtube Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=zqxC52Woax0

Facebook

Muuan Mies

Saunavihdan tuoksuista suomisoundia, folkia, rockia, iskelmää ja rytmimusiikkia yhdistelevä mainio orkesteri Muuan Mies julkaisi keväällä kuudennen albuminsa nimeltä Pari paskaa biisiä.

Muuan miehen laulut kirjoittaa yhtyeen solisti Ismo Puhakka, joka on myös betonitehtaalla työskennellyt filosofian tohtori, lasten kirjailija ja zeniläisyyden harjoittaja. Kosketinsoittajana yhtyeessä vaikuttaa mm. omasta Risto-yhtyeestään tunnettu Risto Ylihärsilä, rumpalina Helmi Levyt yhteyksistä tuttu Arwi Lind, basistina vahvat reggae-juuret kasvattanut Mikko Leinonen sekä kitaristina nuori neropatti Lauri Sintonen.

Muuan Miehen ilosta sykkivä musiikki valloittaa sydämiä vauvasta vaariin, muotivirtauksista piittaamatta.

Nasu ja Penkojaiset

Nasu ja Pienokaiset on Savonlinnan taidepiirien tuore iskelmäpohjainen outolintu. Timo Kuutin koskettavat tekstit haikean ja paikoitellen progehtavan yhtyeen taustoittamana ovat löytäneet nopeasti vannoutuneen ja odottavan yleisön Helsingistä ja Savonlinnasta.

"Kiinni" -musiikkivideo:

Youtube

Nina Lassila

Nina Lassila on Brysselissä asuva kuvataiteilija, joka työskentelee videon ja performanssin parissa. Monissa teoksissaan hän käsittelee identiteettikysymyksiä – erityisesti sosiaalisten esteiden, sukupuoleen ja kasvatukseen perustuvien sopimusten ja kulttuuristen erojen vaikutusta identiteettiin. Muut hänen teoksensa käsittelevät mm. yliluonnollisia ilmiöitä ja taloudellisia rakenteita.

http://www.ninalassila.com
Njihe

Saamenmaalta kotoisin oleva psykedeelisen folkin airut, saapuu jo toistamiseen Jättömaalle. Tavoitteena on muuttaa henkilökohtaiset pakkomielteet ja Inarijärven kylmät selkävedet kitaranäppäilyksi ja runolliseksi lauluksi.

Youtube

Ossi Perälä & Baccanalus

Ossi Perälä & Baccanalus askaroi C. M. Bellmanin ”Fredmanin epistoloiden” kimpussa. Ensemble esittää ihastuttavaa musiikkia pyhäpäivän ratoksi. Lauluja viinasta, örvellyksestä ja haureudesta tarjoillaan uunituoreella 1700-luvun lopun tyylillä suoraan 1700-luvun lopulta.

Facebook

Copyright © 2024 Jättömaa ry | SiteEngine © Megative Tmi. All Rights Reserved.