Esiintyjät 2022 F - J

» A-E » F-J » K-O » P-T » U-Ö


Frankosun & The Family

Frankosun & The Family on väkevä helsinkiläis-beniniläinen afrobeat-orkesteri, jonka musiikissa kuuluvat Nago-heimon rytmit ja voodoovaikutteet.

Youtube

Haare

Haare on Ilkka Vekan vuodesta 1999 toiminut, psykedeelinen meluprojekti. Livekokoonpanossa esoteerista mölyä tuottamassa myös Janne Martinkauppi.

https://haare.bandcamp.com/album/tantric-noise

Halu jolla ei ole kieltä

Esityksessään Halu jolla ei ole kieltä runoilijat Lea Kalenius ja Terhi Forssén lukevat otteita Marguerite Durasin työn ja elämän innoittamasta tekstikollaasistaan Jarno Raukon säveltämin musiikkitaustoin.

Kollaasin aineksina on lyyrisiä tulkintoja Durasin elokuvasta India Song, elokuvafilosofisia muistiinpanoja, matkapäiväkirjamerkintöjä ja yksityiskohtaisia havaintoja eräästä postikorttikuvien sarjasta, jossa Duras poseeraa elämänkumppaninsa Yann Andrean kanssa.

Käsikirjoituksen inspiraationa on ollut Durasin elokuva India Song ja Trouvillessa sijaitseva entinen hotelli Les Roches Noires, jossa Durasilla oli huone.

Esitys tulkitsee Durasin magneettista elokuvamaisemaa ja luo katsauksen hänen viimeisiin vuosiinsa meren äärellä. Tunnelmaa sävyttää Jarno Raukon sävellystyö, jonka lähtökohtana on meren ääni ja India Song -elokuvan rytmit.

Haminan runoyhdistys

Haminan runoyhdistys ry on runouden harrastusta edistävä ja runotapahtumia järjestävä yleishyödyllinen yhdistys. Haminan runoyhdistys sai vuonna 2021 Kaakkois-Suomen taidepalkinnonrunouden edistämisestä ja korkeatasoisten runotapahtumien järjestämisestä.

http://www.runoudenrajoilla.fi/author/haminan-runoyhdistys/

Hanna Peräkylä

Hanna Peräkylä on tekstiili-ja kuvataiteilija Kouvolasta. Hänen teoksensa käsittelevät kulutuksen, tallentamisen ja muistamisen teemoja sekä ihmisen suhdetta materiaaliin. Teoksille on ominaista erilaisten tekstiilien moninainen uusiokäyttö, vahva materiaalin tuntu ja veistoksellisuus.

http://www.hannaperakyla.com

Instagram

Hiromi Hilma Hokkanen

Koton ja kanteleensoittaja. Syntynyt Hokkaidossa. Asuu ja työskentelee Kymenlaaksossa. Japanissa hän työskenteli taideopettajana yläasteella. Opiskellut kanteleella Ida Elinan ja Minna Raskisen johdolla. Toiminut apulaisprofessorina Ikutan koto -koulussa.


H.I.V

Yhtye on perustettu vuonna 2000. Julkaisi joitakin pimeitä äänitteitä ja esiintyi pimeissä paikoissa. Nyt vonteenin käskystä koki ylösnousemuksen.

Facebook


Hulda Huima

Hulda Huima on ihastuttanut kuulijoita jo kymmenen vuoden ajan omaehtoisella musiikillaan, joka yhdistää iskelmäperinteen melodisuutta folk rockin energian kanssa. Kappaleissa käsitellään muun muassa rakkautta, yhteiskuntaa ja luonnon ja ihmisen välistä suhdetta.

https://huldahuima.bandcamp.com/track/luomet-kuin-t-hdet

Inari Porkka

Inari Porkka on haminalainen kuvataiteilija. Hänen teoksensa ovat monimuotoisia ja saattavat putkahtaa esiin näyttelyissä, zineissä, Tumblrissa, vieras blogikirjoituksina, tai sissityylillä ympäri kaupunkia ripoteltuina.

https://inariporkka.tumblr.com/

Inka Nordlund

Inka Nordlund on joutsenolaislähtöinen kuvataiteilija ja valokuvaaja, joka työskentelee ja asuu Imatralla. Hän tekee myös ilma-akrobatiaa. Inkaa kiinnostaa unenomaisuus ja sen yhdistäminen arkitodellisuuteen.

Instagram
Iris Kukka

Iris Kukka on helsinkiläinen lauluntekijä, jonka musiikki on soundiltaan synavetoista elektroindietä ja spacepoppia. Festareilla soi Iris Kukan kesällä 2021 julkaistu Sodassa ja rakkaudessa EP sekä sen jatko-osa, Iris Kukan kakkos EP, joka julkaistaan toukokuussa 2022. Settiin kuuluu Radio Helsingin vuoden 2021 soittolista hitit ”Sä oot aurinko” sekä ”Hän soittaa sateesta”.

https://linktr.ee/iriskukka

Jane Hughes

Jane Hughes on Helsingissä asuva irlantilainen kuvataiteilija, joka työskentelee maalauksen, piirtämisen, installaatioiden ja erilaisten yhteistyöprojektien parissa. Häntä kiehtoo yhteiskunta- ja kulttuurihistoria. Hän kerää materiaalia eri lähteistä; vanhoista historiallisista kuvakirjoista, kirjallisuudesta, elokuvista ja internetin ”kaninkoloista”.

https://janehughes.ie/

Instagram

Jussi P Niinku Pekka

Jussi P Niinku Pekka soittaa suomenkielistä kokeellista folkkia, joka luotaa tajunnan harmaan alueen polttopisteitä. "Runollinen, ajoittain Pekka Strengin psykedeelisimmät hetket mieleentuova ilmaisu on vapaa perinteisen riimittelyn normeista." (Soundi 01/2022)

Youtube

Jonne Pitkänen

Jonne Pitkänen on Kouvolassa asuva, kokeileva ja monipuolinen kuvataiteilija, joka käyttää ilmaisussaan eri taiteenalueita kuten kuvanveistoa, Vj-performointia, valotaidetta, installaatiota, korutaidetta, circuit bendingiä ja uusmediaa.

https://jonnepitkanen.com

Copyright © 2024 Jättömaa ry | SiteEngine © Megative Tmi. All Rights Reserved.