Esiintyjät 2022 A - E

» A-E » F-J » K-O » P-T » U-Ö


8 BITS HIGH

Tamperelainen, vuonna 2002 perustettu 8 Bits High on maailmanlaajuisestikin poikkeuksellinen kokoonpano. Trio tuottaa musiikkinsa käyttäen äänenlähteinään ainoastaan Commodore 64 -kotitietokoneita. Yhtye ei kuitenkaan tyydy ainoastaan pätemään retrotekniikalla, sillä musiikki kestää tarkastelua omillaankin. 8 Bits High soittaa raakaa, mutta tanssittavaa commodore-electroa, jossa kuuluu vaikutteita mm. punkista, teknosta ja housesta.

https://8bitshigh.bandcamp.com/

Youtube

Absolute Key

Sekä raaemmasta että herkemmästä ulosannistaan tunnettu Absolute Key tarjoilee Jättömaalla kolkkoja industrial-rytmejä, orgaanista melua, tuomiourkuja ja Eino Leinon runoutta.

https://absolutekey.bandcamp.com/album/undercurrents

A. Takalo

Interaktiivinen seurapeli - Vilpitöntä menoa ja tunteita laidasta laitaan. A.Takalon musiikillista tyyliä voisi äkkiseltään luonnehtia naivistiseksi laulelmaksi, mutta kaikki ei ole aina sitä miltä näyttää, saatikka kuulostaa.

YoutubeAnnele Ensemble

Ohjelmistossa sekä omia biisejä että covereita omina sovituksina. Genreihin sitoutumaton trio syntyi 2021 Eve Forsman Bandin lopetettua toimintansa. Eve Forsman, laulu, Japa Forsman, kitara, Jukka Valtonen, basso, lyömäsoittimet.


Antero Raimo & Ovet

Antero Raimo & Ovet on vuonna 1992 perustettu uushumppayhtye. Tunnetuimpia kappaleita ovat mm. Mustikanpoiminta, Kiitos Minä ja Korsoon. Yhtye on esiintynyt Provinssirockissa, Ankkarockissa ja useana kesänä Espan lavalla. Ovien kuuden jäsenen tavoitteena on saavuttaa sisäinen rauha.

http://www.anteroraimo.com/

Antti Pussinen

Kuva- ja äänitaiteilija Antti Pussinen asuu ja työskentelee Berliinissä. Viime vuosina hän on käsitellyt taiteessaan pienuuden kokemusta luonnonvoimien ja universumin edessä.

http://www.anttipussinen.net

InstagramAntti Tenetz

Antti Tenetz on kuvataiteilija, jonka työt asettuvat mediataiteen, aktivismin, biotaiteen ja urbaanin taiteen yhtymäkohtiin. Teoksissaan hän yhdistää ja käyttää rohkeasti eri ilmaisumuotoja: mediaa, teknologiaa ja monimuotoisia muita materiaaleja. Työssään hän keskittyy taiteen ja tieteen väliseen yhteistyöhön ja rajapintoihin.

http://www.tenetz.com

Arttu Takalo

Legendaarinen vibrafonisti ja säveltäjä Kouvolasta. Tuli tunnetuksi Jarmo Saaren perustamassa XL-yhtyeessä. Nykyisin Takalo on keskittynyt säveltämiseen, omien levyprojektiensa lisäksi myös klassisen puolen teoksiin. Hän työskennellyt paljon TV- ja elokuvatuotannoissa.


Asta Hyvärinen

Asta Hyvärinen on suomalainen säveltäjä, joka Jonne Pitkäsen kanssa tekee Jättömaalle Milky way ääni-installaation ja audiovisuaalinen konsertin. Konsertissa soitetaan ja miksataan lypsykoneita ja -laitteistoja. Ääninä käytetään ennalta nauhoitettuja ja sämplättyjä lypsykoneiston tuottamia ääniä sekä reaaliaikaisesti mikitettyä lypsylaitteistoa.

Youtube

https://fi.wikipedia.org/wiki/Asta_Hyvärinen

Aston Kalmari

Lappeenrannassa 2018 perustetun rockyhtye Aston Kalmarin musiikissa yhdistyvät tanssittava poljento, yhteislauluun kehottavat kertosäkeet, sekä helposti samaistuttavat suomenkieliset lyriikat. Kappaleiden teemat kumpuavat ihmismielen solmukohdista ja tunnekuohuista.

Youtube
Eeva-Liisa Puhakka

Eeva-Liisa Puhakka tekee monialaista taidetta; videoita, liikkuvia veistoksia, installaatioita sekä ääni- ja ympäristöteoksia. Ne välittyvät katsojille eri aistien kautta kuvina, ääninä, liikkeenä ja hajuina. Eeva-Liisa Puhakka on Kouvolan kuvataiteilija vuosina 2020-22.

https://www.eeva-liisa.net

Instagram


Essi Leppänen systeemi

Essi Leppänen systeemi on viisihenkinen orkesteri, jonka kappaleet ovat syntyneet Essi Leppäsen ja Lauri Talasniemen yhteistyönä. Vuoden 2021 lokakuussa julkaistu Taivaan laitaa -esikoisalbumi on ylistys taivaalle, tähdille, kuulle ja toverille, jota kaivataan taukoamatta.

Youtube